Свято Закарпатського глінтвейну!

Термальні води Велятино, карпатський бункер, Жайворонок Берегово, страуси, 3 дегустації вин, повидла, ковбас і равликів, свято “Закарпатський глінтвейн”, чекають на Вас, якщо відвідаєте тур.

(2 дні / 1 ніч)

Дата проведення туру: субота-неділя, 19-20 січня та 23-24 лютого 2019 р.

План туру:

1 день: виїзд зі Львова (08:00) – Верхня Грабівниця (огляд карпатського бункера) – Мукачево (обід) – Берегово (купання в новому термальному басейні) – Берегівське вулканічне низькогір’я (дегустація вин) – Берегівський р-н. (поселення в садиби сільського зеленого туризму о 19:50, концертно-розважальна програма “Закарпатський глінтвейн”).

2 день: сніданок і виїзд (08:00) – Ботар (дегустація повидла і ковбас) – Велятин (купання в термальному басейні) – Хуст (обід і огляд страусиної ферми) – Нижнє Селище (дегустація равликів) – Львів (повернення о 23:30).

Детальний опис екскурсійних об’єктів:

Верхня Грабівниця. У самому серці Карпат розташований грандіозний бункер, що є найбільш збереженим та цікавим об’єктом суперпотужної колись оборонної лінії Арпада, яка будувалася угорською армією в 1943-1944рр. для захисту від радянської армії. Пропонуємо Вам пройтися по гігантському півторакілометровому тунелю з боковими відгалуженнями, вентиляційними шахтами, щоб відчути себе справжнім мілітарі-туристом.

Берегове. Колишній “Береґсас” здавна відомий своїми архітектурними пам’ятками, але більшість туристів їдуть сюди для лікування, насолоди та відпочинку. Адже саме тут розташований сучасний оздоровчий комплекс “Жайворонок”, який славиться басейнами з унікальною термальною водою (температурою 31-45 С). Гості комплексу цілий рік можуть лікуватися та відпочивати у відкритих та критих басейнах із природньою мінеральною водою, котра піднімається безпосередньо із термальних свердловин глибиною понад 1 км.

Берегівське вулканічне низькогір’я. Околиці Берегова здавна на весь світ славляться своїми винами, які мають чудовий аромат і велике багатство смакових властивостей. Це завдяки вулканічним породам, на яких росте виноград та енергії сонця, адже саме тут найбільше сонячних днів у Закарпатті.

Ботар. Це місце користується популярністю серед кулінарних гурманів, адже саме тут знаходиться дегустаційний зал, в якому можна посмакувати різними сортами леквару (повидла), ковбасами із свині монголиці та екологічними соками. На щастя можна зробити фото на фоні біля пам’ятника свині та банки з варенням.

Велятин. Тут серед мальовничих вулканічних гір здавна б’ють джерела термальних вод, на базі яких цілорічно діє сучасний та комфортний туристичний комплекс “Теплі води”. Місцева вода піднімається з глибини 1000 метрів, має температуру понад 36 градусів, у 33 рази вищу мінералізацію за морську та славиться великим вмістом йоду і брому. На вас чекають 3 термальні, 2 мінеральні та 5 прісних басейнів, де крім оздоровлення можна отримати великий заряд позитиву та задоволення.

Хуст – cтаусяча ферма. Недалеко від центру Хуста знаходиться ферма в якій живуть найбільші сучасні птахи світу – страуси. Дорослі особини цього виду можуть досягати висоти 2,7 м. та важити до 130 кг. Замість африканських пейзажів страуси та туристи можуть насолоджуватися чудовим панорамним виглядом хустського замку.

Нижнє Селище. Село, яке по праву вважається гастрономічним центром Закарпаття, запрошує відвідати равликову ферму, де віднедавна вирощують їстівних сертифікованих равликів виду Helix. М’ясо цих тварин не лише смачне, але й дуже корисне, бо не містить холестерину і має багато мікроелементів. Під час екскурсії можна посмакувати цими афродизіаками, які фаршировані різними соусами із вином.

Концертно-розважальна програма “Закарпатський глінтвейн”. Щиро запрошуємо всіх гостей відвідати це свято, де Ви зможете краще пізнати звичаї та культуру Закарпаття. Розважатиме гостей святковою програмою, народними та естрадними піснями, танцями, забавами фольклорний ансамбль “Серенчливі Гудаки”. Для всіх бажаючих будуть майстер-класи з чардашу, а також вікторини, конкурси та забави. А зігріватиме протягом вечора та надаватиме бадьорого настрою напій свята – глінтвейн.

* * *

ВАРТІСТЬ туру: 900 грн./особа.

У вартість ВХОДИТЬ: проїзд комфортабельним автобусом, проживання, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах, страхування на час подорожі.

У вартість НЕ ВХОДЯТЬ і додатково оплачуються: проїзд до Львова та зворотній шлях, харчування та вхідні квитки в туристичних об’єктах.

Вартість вхідних квитків:

- бункер лінії Арпада: загальний, пенсійний – 60 грн.; студенти, учні 10-11 класів - 40 грн.; учасники АТО, учні до 10 класу – 30 грн.; діти до 6 років – безкоштовно;

- новий термальний басейн “Жайворонок” у Берегово: загальний – 200 грн. (в т.ч. оренда шафки), пенсіонери за віком – 150 грн., діти від 120 до 150 см. – 100 грн., діти до 120 см. – безкоштовно;

- дегустація вин: 60 грн./особа, екскурсія без споживання вина 30 грн./особа;

- дегустація шести видів повидла і чотирьох видів ковбаси в Ботарі: загальний – 100 грн., учні – 90 грн.;

- термальний басейн у Велятино (2 години): загальний, студенти – 200 грн., пенсіонери від 60 років – 160 грн., діти зростом до 140см. – 100 грн., діти до 3-х років та учасники АТО – безкоштовно;

- страусина ферма у Хусті: загальний, пенсійний, студентський – 30 грн., діти до 12 років – 20 грн.;

- дегустація равликів з двома соусами та вином: загальний, пенсійний, студентський – 100 грн., екскурсія без дегустації – 30 грн.;

- концертно-розважальна програма “Закарпатський глінтвейн”: 149 грн., учні – 75 грн.

Проживання: відбувається в затишних садибах сільського туризму Берегівського району з вигодами, номери: 2-х і 3-х місні. 

Харчування:

Сніданок у 1-й день – можна поснідати вдома або взяти з собою канапки, щоб перекусити під час руху автобуса або під час стоянок.

Обід в 1-й день – відбувається у кафе м. Мукачево. Вартість – 85 грн.

Вечеря у 1-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, мадярські голубці, солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 75 грн.

Сніданок у 2-й день – у садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. Вартість 55 грн.

Обід в 2-й день – відбувається у кафе м. Хуст. Вартість – 90 грн.